Čoko cheesecake (ciz kejk)

Čoko cheesecake (ciz kejk)

300g.mlevenog plazma keksa
2 dl. gaziranog soka
2 kašike kakaa
125 g. istopljenog margarina (putera)

FIL:
500 g.neslanog sira...ja koristim Ela sir sa 0% masnoce
500 ml. slatke pavlake
150 g. prah šećera
300 g. kvalitetne crne čokolade za kuvanje
10 g. želatina
50 ml. vode

Glazura:
100 g. čokolade
50 g. margarina 
100 ml mleka
2 kašičice ulja



                                   U posudu sipato plazma keks dodati sok i istopljen margarin. Dobro umasiti pa smesu sipati u kalup. Lagano poravnati koru pa dok pripremamo fil staviti je u na hladjenje.
Priprema fila:
U 50 ml. vode sipati želatin iz kesice i ostaviti ga da nabubri. Umutiti dobro slatku pavlaku dodati Ela sir i šećer u prahu pa sve dobro sastaviti mikserom. Na pari istopiti 300 g. crne čokolade pa u istopljenu čokoladu lagano umešati nabubreli želatin .Prohladjenu čokoladu sipati u fil i dalje muteći fil mikserom. (čokolada ne sme da bude vrela mora da je mlaka ).
Umućeni fil sipati preko kore. 
Odozgo preliti sa glazurom: 
                                          Istopiti čokoladu sa margarinom i uljem pa dodati mleko , dobro sve sastaviti pa hladno sipati preko krema .
Chiz kejk dobro ohladiti pa uživati u svakom zalogaju....







Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM