Šlag krem torta
![]() |
Šlag krem torta |
Kore:
4 kašika šećera
4 kašika lešnika
4 kašike brašna
1 žumance
1 kašika ulja
Umutiti dobro belanca sa šećerom pa dodati žumance i nastaviti mućenje zatim lagano umešati lešnik sa brašnom i kašiku ulja. Peći na 200.C 10 min.
Na isti način ispeći još jednu koru . U plehu dim .38x34
Kore preseći na pola tako da dobijemo 4 iste kore.
Priprema fila I:
6 žumanaca
10 kašika šećera
700 ml. mleka
2 C pudinga čokolada
250 g. margarina
100 g. C šećer u prahu
1 kašika kakao praha
Priprema fila II:
180 g. slag krem beli sa ukusom slatke pavlake
350 ml. mleka
Za dekoraciju torte potrebno je :
60 g. C šlag kreme sa ukusom čokolade čokolade
150 ml. mleka
400 ml.mleka zajedno sa šećerom staviti na ringu da mleko prokuva, u drugom sudu sastaviti puding , žumanca i 300 ml. mleka.
Lagano mešajući neprestano masu sa pudingom sipati u provrelo mleko. Kada se masa zgusne skloniti sa vatre i ohladiti.
Margarin sa šećerom u prahu dobro umutiti pa ga sastaviti sa ohladjenom kremom dodati i jednu kašiku kakao praha.
Umutiti i šlag kremu pa krenuti sa filovanjem:
Filovati kore: Kora koju poprskamo mlekom ili nekim sokom pa čokoladni fil pa šlag krem. I tako sve četri kore isfilujemo.
Za dekoraciju torte:
Dobro umutiti šlag kremu (ili penu) sa 150 ml. mleka isfilujemo celu tortu
Comments
Post a Comment