Lisnati mafini

Lisnati mafini
Za testo:

20 g kvasca

500 ml mleka          
50 ml ulja
2 jaja
2 kašike pavlake
1 kg brašno Naše Zrno T-500
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera
1 kesica praška za pecivo

Fil:
200 g. sira
100 g. šunke
Za premazivanje kora:
150 g margarina

Mleko zagrejati da bude mlako pa dodati šećer i kvasac. Sastaviti brašno, so, kiselu pavlaku i dva jaja(jedan žumanac ostaviti za premazivanje)i prašak za pecivo pa lagano dodavati razmućeni kvasac. Dodati i ulje.

 Zamesiti testo pa ga ostaviti da odmara oko 10 minuta. Zatim testo premesiti i podeliti na dva dela.
 Prvi deo  razviti  sto tanje izrendati po kori margarin(pola margarina) i preklopiti testo kao pismo sa sve četri strane .
Tako isto uraditi i sa drugim delom testa.
Testo neka odmara 10 min.

 Zatim razviti koru što tanje i podeliti koru na kocke malo zaseći pri kraju testa stavljati fil pri kraju pa uvijati u kiflu ...uvijenu kiflu zamotamo u krug i stavljati u pleh za mafine.
 Možemo da ih filujemo sa sirom, a ne mora ništa jer su prelepe i prazne, neka odstoje 15min.premazati žumancetom posuti semenom i peći
Pečemo ih na 200 C oko 20 minuta.  




   

Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM