Ljuskavci (domaći žu-žu )

Ljuskavci (domaći žu-žu )
500ml.mleka
2jaja
3-4kašičica ulja
2kašičice šećera
1kašičica soli
700-800g.brašna Naše Zrno oštro
150g.margarina ili domaće masti(za premazivanje testa)
100g.mrvljenog sira.

Zamesiti testo od datih namirnica (mleko,jaja,ulje,šećer,so)i ostaviti testo 15min.da odstoji.
Zatim testo razviti što tanje i premazati ga topljenim margarinom ili sa mašću.
Preklopiti testo (sve četri strane).Pa ostaviti testo da odmori 10min.
Ovo ponoviti još jednom a treći put premazati razvučenu koru sa mrvljenim sirom-isto preklopiti.
Posle 10min.testo razviti debljine od 5-7mm.iseći u kockice i pržiti na masnoći sa jedne pa sa druge strane.Ispržene ljuskavce stavljati na kuhinjski papir da upiju suvišnu masnoću.
Služiti sa jogurtom,pavlakom ili sirom....


Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

BELA PLAZMA TORTA

POSNA OBLANDA SA KEKSOM