Brzi Gonzales

Evo ideje za jači pol da iznenade i obraduju svoju dragu  za 8 Mart~~~
Priprema ovog kolača je veoma jednostavna i brza a sa Vašom dekoracijom i nekim cvetom osvojićete srce Vaše drage budite kreativni!!!!!

Brzi Gonzales

Za koru:
5 jaja
10 kašika šećera
20 kašika brašna Naše Zrno-oštro
150 ml ulja
220 ml mleka
1 kesica prašak za pecivo



1 kašika kakaa

Preliv:
25 kašika vode
15 kašika šećera
2 kašike kakaoa
1/2 margarina ili putera

1 kašika ruma

Umutiti jaja sa šećerom. Dodati brašno, prašak za pecivo, ulje i mleko sve dobro promešati.
Pola smese izliti u tepsiju. A u ostatak smese dodati kašiku kakaa, pa preliti preko bele smese.
Peći na 200`C oko 25 minuta.
Ispečen kolač odmah iseći u kocke ili u štangle ne vadeći ga iz pleha.
Dok se kolač pekao napraviti preliv. 

Preliv:
Staviti vodu i šećer da prokuva pa dodati margarin i kakao (umesto margarina možete dodati 100 g čokolade).
Kuvati oko 5 minuta pa dodati i rum -preliti preko isečenog kolača.(nema potrebe da se čeka da kora bude hladna -znači vrela kora vreo preliv).
Kada je kolač upio preliv posuti ga kokosom ili mlevenim orasima.



Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM