Kremaste karamel kocke

Kremaste karamel kocke Kremaste karamel kocke


Krem kore Dr.Oetker
650 ml. mleka
400 g. šećera
250 g. maslaca(margarina sa ukusom maslaca)

Karamelisati šećer u suvoj posudi. 
Kada šećer dobije lepu zlatnu boju sipati 450 ml. toplog mleka, kuvati da se sjedini karamelisani šećer sa mlekom .
Razmutiti u drugom sudu puding sa 200 ml. hladnog mleka sa kesicom vaniln šećera i sipati u sud sa karamelom neprekidno mešajući. Kada se puding skuvao i dobio potrebnu gustinu skloniti sud sa vatre i ohladiti ga.
U ohladjeni fil dodati omekšao maslac ili margarin i dobro umutiti mikserom.
Fil podeliti na četri jednaka dela.
Na tacnu staviti koru malo je pokvasiti sa toplim mlekom (četkicom)pa staviti fil i tako redom sve četri kore.
Ohladiti kolač pa seći na kocke ili po želji.
Vreme pripreme je oko 30 min.
Količina je dovoljna za 6 osoba...
Možete i da ne kvasite kore ali je mnogo lepši kolač kada su kore sočne....
Recept imate nahttp://bit.ly/2K5smFR Minjina Kuhinjica.





Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM