Lazanje sa šampinjonima
500 g. testo za lazanje
500 g. šampinjona
5 crvenih ispečenih paprika
50 g. kačkavalja
kesica origana
1 glavica crnog luka
Bešamel sos:
500 ml. mleka
100 g. brašna
so po ukusu
ulje 4 kašike
Za pripremu ovih lazanja prvo ispečemo i oljuštimo papriku zatim skuvamo bešamel sos. U manju šerpicu staviti ulje i odmah staviti i brašno sve zajedno mešati nekoliko min. Postepeno dodavati mleko i neprestano mešati. Dodati po želji i soli i pobiberiti. Skloniti sa vatre.
U drugoj šerpici propržiti seckani crni luk dodati na listiće iseckane šampinjone, posoliti i pobiberiti. Skloniti sa vatre.
U manju tepsiju ili vatrostalni sud poredjati lazanje, premazati ih bešamel sosom ( 2-3 kašike) preko bešamela sipati polovinu od pripremljenih šampinjona pa poredjati papriku pa preko paprike opet bešamel, zatim red lazanja pa proprženi šampinjoni pa opet bešamel. Ponovimo redjanje lazanja preko njih sipati bešamel i rendani kačkavalj.
Peći na 200.C oko 25 min. Tople lazanje iseći na parčad i poslužiti.
Comments
Post a Comment