Slani rolat

Slani rolatSlani rolat

KORA:
5 jaja
1 kašika mleka
1 kašika ulja
5 kašika Naše Zrno brašna
1/2 kašičice soli
3 kašika ajvara
   FIL:
250 g. krem sira
200 g. kisele pavlake
1/2 kašičice soli
2 kašike majoneza
150 g. šunke
3-4 kisela krastavčića
                                  Umutiti dobro jaja pa dodati i sve ostalo lagano mešajući varjačom ili žicom za mućenje. Dobijenu masu sipati u pleh gde smo stavili papir za pečenje. dim.pleha:36x36
Koru pečemo na 200.C 15 min. Pečenu koru uvijemo u rolat zajedno sa papirom (vlažna krpa nam nije potrebna). Koru ostaviti uvijenu da se ohladi.
Priprema fila:
                 Izmešati lagano krem sir sa kiselom pavlakom dodati so i dve kašike majoneza.
Kada je kora ohladjena lagano odvijati koru i skidati papir. Koru premazati  filom, preko fila poredjati šunku i krastavčiće koje smo isekli na tanke listiće, preko šunke ponovo stavimo fil i uvijemo koru u rolat. Rolat sada uvijemo u aluminijumsku  foliju i ostavimo u frižider da se fil stegne. 
Sledećeg dana rolat odvijemo i po želji možemo nafilovati krem sirom i sečemo na kolutove.


Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM