Salčići

SalčićiSalčići






Salčići

TESTO:
350 g. brašna
100 ml. belog vina
1 kašičica masti
1 jaje
malo soli
1 limun(rendana korica)
Za premazivanje testa:
250g. mlevenog sala
3 velike kašike brašna(uzeti od 350 g.)

1 kašika sirćeta
Fil:
džem po želji
150 g. C šećer u prahu( za posipanje)
1 kesica C vanilin šećer
                                   U vangli za mešenje staviti brašno i malo soli pa i sve ostalo. Zamesiti dobro testo da bude glatko (da se ne lepi za ruke).
Testo ostaviti 2-3 sata da odstoji u frizideru.
Zatim razviti koru što tanje,razvijenu koru premazati sa polovinom pripremljenog sala (salo treba izmešati sa brašnom) pa uviti testo u rolat. Rolat malo spljeskati preklopiti.
Testo zatim ostaviti 15 min.da odstoji .Zatim sve isto ponoviti ...razviti koru premazati salom i uviti u rolat,spljeskati malo rolat pa ga preklopiti, ponovo da odstoji 15 min.
Posle tog vremena razviti koru 1/2cm. i iseći na željene parčiće filovati džemom i preklopiti.
Poredjati u pleh. Testo neka odstoji 30 min.  peći na 200.C oko 20 min.
Ispečene salčiće posuti prah šećerom.

Vreme pripreme 60 min.
Količina 30 kom.
Tradicionalni recept kojem se uvek rado vraćam jer je jedinstven.....



Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM