Kajzerice sa semenom
Kajzerice sa semenom Kajzerice sa semenom |
250 g.integralnog heljdinog Delfin brašna
100 g. belog brašna
1/2 kockice kvasca ili 1kašika suvog kvasca
250ml. vode
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika sirćeta
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera(za kvasac)
2 kašike semena ( po želji ...ja sam stavljala lan i oljušteni suncokret)
Za premazivanje kajzerica:
4 kašike vode
Za posipanje kajzerica:
100 g. susama
2 kašike lana
1 kašika chia seme
Priprema:
Sastaviti brašno ,dodati so i mlaku vodu sa rastopljenim kvascem i kašičicom šećera. Tokom mešenja testa dodati ulje, sirće i dve kašike semena.
Zamesiti testo pa ga ostaviti da odmara pola sata.
Zatim testo podeliti na nekoliko loptica, svaku lopticu sa gornje strane potapati u rastopljeni med pa u semena .....poredjati kajzerice u tepsiju gde smo stavili papir za pečenje.
Ostaviti testo da odmori još pola sata.
Peći na 200.C oko 30minuta
Brašno je predivno za rad a o ukusu bolje da ne pišem potrebno je isprobati ga.
Kvalitet brašna je vrhunski jer se melje na prirodnom kamenu u vodenici !!!
Comments
Post a Comment