Prizrenska tespišta

Prizrenska tespišta

Testo:
250ml. vode
250ml. ulja 
3 šolje od 250 ml. brašna
250g. oraha
1/2 C praška za pecivo 

                              Prokuvati vodu i ulje pa kad proključa staviti brašno-promešati i dobro sve sjediniti i malo prohladiti (da masa može da se mesi).
Zatim u prohladjenu masu staviti 250 gr.oraha i pola praška za pecivo.
Sve dobro sastaviti pa staviti u tepsiju (debljine testa malog prsta)...Iseći na željene kocke i peći na 180.C oko 30min.
Ohladjenu tespištu preliti sa vrelim šerbetom....

Šerbet:
250 ml.vode
500 g.šećera
1 kesica C vanilin šećera


Vreme pripreme: 45 min.
Količina:30 parčića


Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM