Domaći integralni hleb

Domaći integralni hleb

250g, integralnog brašna
250g. raženog brašna
250g.  Naše Zrno T-500
1kockica kvasca ili 2kašike suvog kvasca
500ml. vode
1 kašika ulja
1 kašika sirćeta
2 kašičice soli
1 kašičica šećera(za kvasac)

2 kašike semena ( po želji ...ja sam stavljala lan i oljušteni suncokret)
1 kašika semena za posipanje hleba


Priprema:

Sastaviti brašno ,dodati so i mlaku vodu sa rastopljenim kvascem i kašičicom šećera. Tokom mešenja testa dodati ulje, sirće i dve kašike semena. 

Zamesiti testo  pa ga ostaviti da odmara pola sata.
Zatim testo podeliti na osam-
 devet loptica, svaku lopticu namazati vodom i posuti semenom po želji. Tepsiju prekriti krpom  i ostaviti na toplom još 30 min.
Peći na 200.C oko 30minuta.

Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM