Mlečni beskvasni hleb

Mlečni beskvasni hleb

Neizostavna namirnica ovih dana na svakoj trpezi je svakako hleb i to hleb bez kvasca.
Hleb na svakoj trpezi zauzima počasno mesto pa ga je spoj tradicije i iskustva učinio da bude što ukusniji i što zdraviji kod svakog obroka.
Ako ima ljubavi prema onome što radimo svaki recept biće uspešan i predivan...najlepše je uključiti i porodicu u pripremu hleba jer će takav hleb imati poseban ukus i biće pripremljen na poseban način i svi će da se raduju napravljenom hlebu ...
Hleb pripremljen na ovaj način je predivnog ukusa i veoma se brzo pripremi a još brže pojede ;) 
Evo primera da i hleb bez kvasca bude predivan i preukusan a s druge strane veoma zdrav!!

480g.brasna
1 kesica C praska za pecivo
1kašičica soli
50ml.ulja
300 ml.mleka


Zagrejati mleko i ulje pa dodavati u vanglu gde smo izmesali brašno,prasak za pecivo i soli. 

Dobijeno testo razviti elipsasto pa iseci na trakice koje pletemo kao pletenicu.
 Staviti u pleh premazati mlekom posuti semenom po zelji i peci na 200.C 30 min.

Vreme pripreme 40 min.
Količina 4 porcije




Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM