Jadro oblande

 

Jadro oblande


1 velika C oblanda

3 čaše šećera (čaša je od 2 dl.)

1 čaša mleka

1 čaša ulja

1 puter (200g)

1 čaša  C zamena za mleko u prahu (100g)

200g crne čokolade

200g bele čokolade

                               Šećer,ulje, mleko i puter otopiti na laganoj vatri neprestano mešajući.

Čim počne da vri skloniti sa vatre. Dodati mleko u prahu i sve izmiksati,dok se smesa ne sjedini.

Smesu podeliti na dva dela, u prvi deo dodati izlomljenu crnu čokoladu, u drugi deo dodati izlomljenu belu čokoladu. Mešati oba fila dok se čokolade ne istope.

Odmah filovati oblande

Vreme pripreme je 30 min.

Količina: 30-40 štanglica

Hvala Dijana na predivnom receptu

                                                       

















Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

POSNA OBLANDA SA KEKSOM

BELA PLAZMA TORTA