HUANITO TORTA


 Torta za sve prilike ,za svako slavlje ....

Sastojci: Za koru: 6 belanaca 90g šećera (6 kašika) 150g mlevenih oraha 1 kašika brašna 1 kašika C kakao praha Za I i II fil: 1l mleka 150g šećera 4 C pudinga od vanilina(160g) 6 žumanaca 3 kašike brašna 250g margarina 100g čokolade za kuvanje 250g mlevenih oraha Za III fil: 300g C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake 500ml hladnog mleka 100g C zamena za mleko u prahu 250g mlevene plazme Za dekoraciju: 200g C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake 400ml hladnog mleka Priprema Kora Mutiti mikserom 6 belanca dok se ne napravi pena pa dodavati postepeno 6 kašika šećera i mutiti dok belanca ne postanu čvrsti šam. Zatim isključiti mikser,dodati 150g mlevenih oraha, 1 kašiku brašna i 1 kašiku kakao praha i promešati špatulom da se masa sjedini. U pleh staviti pek papir, sipati i izravnati smesu za koru, pa peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta Koru izvaditi, ostaviti da se prohladi . Fil U šerpu staviti 8dl.ml mleka da provri a u drugom sudu izmešati 150g šećera, 6 žumanaca,3 kašike brašna,4 kesice pudinga i 2 dl mleka. Kada mleko provri lagano u mlazu sipati napravljenu smesu uz neprestano mešanje dok se fil ne zgusne . Vruć fil podeliti na 2 dela . U jedan deo dodati 250g mlevenih oraha, sjediniti i ostaviti da se hladi. U drugi deo dodati 100g čokolade za kuvanje, sjediniti i ostaviti da se hladi. 250g margarina otopljenog na sobnoj temperaturi, sjediniti viljuškom sa 100g šećera u prahu. Podeliti na pola. FIL SA ORASIMA -Jednu plovinu margarina dodati u ohlađen fil sa orasima muteći mikserom. ČOKOLADNI FIL- Drugu polovinu margarina na isti način dodati ohlađenom čokoladnom filu. FIL SA PLAZMOM - Sipati 500ml mleka u 300g šlaga i mutiti dok šlag ne postane čvrst . Dodati 100g mleka u prahu i dodati 250g mlevene plazme i sve mutiti mikserom dok fil ne bude ujednačen 2-3 min. Podeliti fil na pola. Filovanje: Čokoladni fil, polovina fila sa plazmom, fil sa orasima, druga polovina fila sa plazmom. Dekoracija: po želji ja sam dekorisala sa šlagom ....a možei istopljenom čokoladom....
Vreme pripreme 60 min.
Količina: 20 - 25 parčića





Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM