CHEESECAKE (Čizkejk) SA BOROVNICAMA

 

Kora:
400 g. keksa
150 g. otopljenog margarina
100 ml. soka od pomorandže


Krem:
500ml. slatke pavlake
100-150 g. C šećera u prahu
400 g. krem sira (ja sam koristila Ela sir)
100 ml. vrućeg mleka
100 ml.vode
+
2 pune kašike kisele pavlake
Žele od borovnica:
400 g. zamrznutih ili svežih boovnica
100 ml. vode
3 kašike šećera
20 g.C želatina
Priprema:
Kora: Pomešati keks, sok i istopljeni margarin. Sve dobro umesiti pa dobijenu masu izručiti u kalup. Dobro rukama utapkati masu. Ostaviti u frižider da se hladi dok pripremimo krem i žele od borovnica.
Priprema zelea od borovnica:
U šerpu staviti borovnice i šećer i na laganoj vatri zagrevati voće zatim vatru povećati i kuvati kada proključa još 5 min. Ohladiti.
Izmiksati dobro ohladjen pire od borovnica pa dodati pola istopljenog želea(pola stavljamo u krem).
Krem: Pomešati želatin i vodu i ostaviti 5 min. da želatin nabubri.
Zatim želatin pomešati sa toplim mlekom (podeliti na dva jednaka dela).
Umutiti slatku pavlaku pa dodati krem sir , šećer u prahu i pola pripremljenog želea. Sve dobro izmiksovati. Od dobijenog krema odvojiti 6 punih kašika fila i premazati koru. U ostatak krema sipati skuvanu i ohladjenu masu od borovnica oko 50 ml. pa isto 6 kašika sipati preko bele mase. Zatim u ostatak krema dodati još pola smese od borovnice i preliti preko kreme.
Odozgo preliti ostatkom želea od borovnice ohladiti u frižideru 5-6 sati skinuti obruč i uživa

Vreme pripreme 30min.

Količina: 16 parčića






Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM