C sladoled u kalupima
1 kesica C Eskimko sladoleda sa ukusom jagode
1 kesica C Eskimko sladoleda sa ukusom stracciatella
1 kesica C Eskimko sladoleda sa ukusom čokolade
6 dl hladnog mleka
50 g. rendane čokolade
slatko od višanja
Priprema:
Umutiti prvu kesicu sladoleda po uputstvu zatim sladoled po jednu kašiku staviti u svaki otvor kalupa.Ja sam ovog puta koristila silikonski kalup u obliku srca,
preko sladoleda staviti rendanu čokoladu .Drugu kesicu sladoleda umutiti na isti način a preko tog sladoleda staviti po dve tri višnje iz slatka.
Umutiti i treću kesicu sladoleda na isti način i staviti u kalupe kao treći sloj. Ostaviti u zamrzivač pa kada se sladoled dobro rashladi i stegne vaditi iz kalupa i služiti po želji.
Vreme pripreme 10 min.
Količina 15 kalupa sa sladoledom .
Comments
Post a Comment