BRZI GONZALES
Za koru:
5 jaja
10 kašika šećera
20 kašika brašna
150 ml ulja
220 ml mleka
1 kesica prašak za pecivo
1 kašika kakaa
Preliv:
25 kašika vode
15 kašika šećera
2 kašike kakaoa
1/2 margarina ili putera
Umutiti jaja sa šećerom. Dodati brašno, prašak za pecivo, ulje i mleko sve dobro promešati.
Pola smese izliti u tepsiju. A u ostatak smese dodati kašiku kakaa, pa preliti preko bele smese.
Peći na 200`C oko 25 minuta.
Ispečen kolač odmah iseći u kocke ili u štangle ne vadeći ga iz pleha.
Dok se kolač pekao napraviti preliv.
Staviti vodu i šećer da prokuva pa dodati margarin i kakao (umesto margarina možete dodati 100 g čokolade).
Kuvati oko 5 minuta pa preliti preko kolača.(nema potrebe da se čeka da kora bude hladna -znači vrela kora vreo preliv).
Kada je kolač upio preliv posuti ga kokosom ili mlevenim orasima.
Comments
Post a Comment