PITA SA BLITVOM

                                                                                                          


PITA SA BLITVOM
PITA SA BLITVOM
Fil:
500g zelja(ili blitve ili spanaća)
300g sira
3jaja
1kašičica kisele pavlake
1kašičica soli

Kore:

500g.brašna
250ml.mlake vodePita sa blitvom

1kašičica soli (dodajemo so u brašno)


Prvo zamesimo testo od brašna, soli i vode (ako treba vode dodati još vode, jer testo treba da bude ni meko ni tvrdo-da se testo ne lepi za ruke).
Podelimo testo na tri loptice veličine jabuke zatim svaki deo testa razviti što tanje u sredinu svake kore stavimo tacnu pa iseći na devet dela koru.                                      
                                                                                                                               


Namazati testo sa uljem pa početi sa preklapanjem kore.


 Ići jednu stranu pa suprotno drugu stranu i sve tako dok ne završimo preklapanje kore.



 Kada smo završili preklapanje sa sve tri kore idemo na filovanje kora.Prvo razviti preklopljenu koru veličine pleha u koji ćemo da pečemo pitu.

 Zatim koru malo poprskati uljem pa odozgo stavimo pripremljeni fil.

 Preko fila stavimo drugu preklopljenu koru namazati uljem pa opet fil.
 Treću koru razvijemo i stavimo je preko fila malo stisnemo ivice premazati uljem i jajetom i peći.
Pitu peći na 180.C 30min.











Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM