PITA SA MESOM
MMM...PITA SA MESOM
NE VERUJEM DA JE NEKO NE VOLI BILO DA JE SA DOMAĆIM ILI GOTOVIM KORAMA...
JA SAM JE OVOG PUTA PRAVILA SA GOTOVIM KORAMA
NA MALO DRUGAČIJI NAČIN....
PITA SA MESOM |
Za fil:
500 g kora za pitu
500 g mlevenog mesa
3 glavice crnog luka
ulje po potrebi
začin
1 kasičica soli
biber
Za preliv:
2 jajeta
1 čaša jogurta
1 čaša od jogurta ulja
1 čaša od jogurta brašna
1 kesica paška za pecivo
1 kašičica soli
Priprema
Fil:
Crni luk sitno iseckati, pa propržiti na ulju, dodati meso, so, začin i biber. Kada je meso dobro uprženo ostaviti fil sa strane.
Preliv: U umućena jaja dodati jogurt, brašno, ulje so i pecivo.
Kore podeliti za rolate - po četri kore. Prvu koru premazati sa prelivom, tako sve četri kore premazivati sa prelivom (potrebno je 2 velike kašike preliva).
Na četvrtoj kori staviti fil od mesa nepremazivati četvrtu koru prelivom, samo fil.
Uviti kore u rolat (od pola kilograma kora treba da budu četri rolata). Premazati svaki rolat sa prelivom i seći na trouglove ređati u tepsiju i peći.
Peći rolat pitu na 200 stepeni oko 30 minuta.
PITA SA MESOM |
Comments
Post a Comment