ROLOVANA PILETINA
ROLOVANA PILETINA |
Potrebno je:
2,5 kg piletine
100 g šunkarice
100 g kačkavalja
50 g senfa
2 kašike suvi biljni začin
Priprema:
Pile očistimo od kostiju, prvo krećemo od grudi, rasečemo i dalje polako skidamo od kostiju, ali treba da pazimo da kožicu ne isečemo...
Kada smo meso odvojili od kostiju krećemo sa pripremom.
Na meso prvo stavimo dve kašike začina, zatim premažemo sa senfom, poređamo šunkaricu i kačkavalj. Uvijemo u rolat i povežemo ga kanapom.
Pečemo sat vremena uvijeno sa folijom, a posle sat vremena sklonimo foliju i dopečemo da dobije crvenu koricu.
Malo ga ohladimo pa isečemo na šnite. Kao prilog može pečeni krompir ili pire, ili po želji.
2,5 kg piletine
100 g šunkarice
100 g kačkavalja
50 g senfa
2 kašike suvi biljni začin
Priprema:
Pile očistimo od kostiju, prvo krećemo od grudi, rasečemo i dalje polako skidamo od kostiju, ali treba da pazimo da kožicu ne isečemo...
Kada smo meso odvojili od kostiju krećemo sa pripremom.
Na meso prvo stavimo dve kašike začina, zatim premažemo sa senfom, poređamo šunkaricu i kačkavalj. Uvijemo u rolat i povežemo ga kanapom.
Pečemo sat vremena uvijeno sa folijom, a posle sat vremena sklonimo foliju i dopečemo da dobije crvenu koricu.
Malo ga ohladimo pa isečemo na šnite. Kao prilog može pečeni krompir ili pire, ili po želji.
Comments
Post a Comment