KOLAČ SA BRESKVAMA(KAJSIJAMA)
KOLAČ SA BRESKVAMA(KAJSIJAMA) |
Za koru:
5 žumanaca
200 g šećera
150 ml ulja
160 g brašna
250 ml mleka
1 kašika kafe ili kakaa
1 puding (bela kafa)
1 kesica prašak za pecivo
1 kesica vanila
Šam:
6 belanca
10 kašika šećera
1 kesica vanile
2 pune kašike gustina-skroba
I još:
1 kg breskvi
4 kašike šećera
4 kašike mlevenog keksa
Priprema
Umutiti žumanca sa šećerom pa dodati ostale sastojke (puding u prahu). Peći koru na 200.C oko 10 minuta. Izvaditi koru polupečenu.
Poređati očišćene breskve koje smo isekli na osmine posuti sa šećerom i vratiti u rernu još 10 minuta.
Umutiti šam sa belancima i šećerom dodati dve pune kašike gustina.
Izvaditi koru iz rerne i po breskvama posuti keks.
Preliti šam preko bresaka pa vratiti u rernu i dopeći još 10 minuta. Dok šam ne dobije rumenu boju.
Na kolaču preliti otopljenu čokoladu.
Comments
Post a Comment