KOLAČ SA KAJSIJAMA

KOLAČ SA KAJSIJAMA
KOLAČ SA KAJSIJAMA

Za koru:

3 jajeta
1 šolja (za belu kafu) ulja
1 šolja (za belu kafu) jogurta
1 šolja (za belu kafu) šećera
3 šolje (za belu kafu) brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kg kajsija

Priprema

Umutiti dobro jaja sa šećerom, pa dodati jogurt, ulje i brašno pomešano sa pecivom. Pola mase izručiti u pleh i peći 10 minuta na 200 C.

U međuvremenu pripremiti kajsije - oprati ih i iseći na pola.

Svaku polutku kajsija poređati na polupečeno testo.

Odozgo sipati ostatak testa i nastaviti pečenje još 30 minuta, ali smanjiti temperaturu na 180 C.

Ispečen kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu. Seći u kocke.
KOLAČ SA KAJSIJAMA

KOLAČ SA KAJSIJAMA
KOLAČ SA KAJSIJAMA
KOLAČ SA KAJSIJAMA
KOLAČ SA KAJSIJAMA

KOLAČ SA KAJSIJAMAKOLAČ SA KAJSIJAMA

Comments

  1. Odličan kolač, samo kod nas su kajsije, i kad su u sezoni, izuzetno skupe tako da ja koristim breskve iz kompota.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM