PILETINA SA PIRINČEM
![]() |
PILETINA SA PIRINČEM |
Potrebno je:
200 g pirinča
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
2 češnja belog luka
1 kašičica suvog začina
1/2 kašičice bibera
malo peršuna
1 veće pile
Praškasta smesa za valjanje piletine:
2 kašike integralnog brašna
1/2 kašičice slatke crvene paprike
2 kašičice suvog začina
1/2 kašičice kurkume
1 kašičica mirođije
Priprema
Propržiti piletinu da porumeni, skloniti je sa vatre u tanjir, a u šerpi gde se pržila piletina stavimo iseckani crni luk. Zatim dodati sitno iseckanu šargarepu i beli luk. Dodati i sve začine, sipati oprani pirinač, posuti peršunom i naliti čašom (2 dl) vode.
Zatim sastaviti praškatu smesu pa svaki komad mesa valjati u tu smesu i poređati preko pirinča.
Staviti da se peče oko 40 minuta dok se pirinač dobro ne ispeče.
Ovo je vrlo slično pilavu, koji ja obožavam...Odličan recept. Prijatno:)))
ReplyDeleteHvala Zorice na komentaru...i moji svi obožavaju pirinač pa kombinujem ga na razne načine... ;)
ReplyDelete