BAKLAVA SA VIŠNJAMA
BAKLAVA SA VIŠNJAMA |
100g.mlevenog keksa
500g.višanja
200g.margarina
ŠEĆERNI PRELIV:
500g.šećera
400ml.vode
2vaniin šećera
ZA PREMAZIVANJE:
100g.čokolade
50g.margarina.
Prvo skuvati šećerni preliv za baklavu(šerbet)(kuvati 10min.) i dok filujemo kore preliv ohladiti.
Sastaviti višnje sa mlevenim keksom.Na radnom stolu staviti dve kore na samoj ivici kore staviti 2-3kašike višanja i keksa,uviti u rolnu.Tako uraditi sa svim korama.Poredjati uvijene kore u pleh pa ih iseći na željene parčiće.Preliti zatim baklavu sa istopljenim margarinom(200g).
Peći na 180.C.oko 30 minuta.
Prelijemo vrelu baklavu sa hladnim šerbetom.
Istopiti 100g.čokolade sa 50g.margarina i premazati svaku baklavicu....
BAKLAVA SA VIŠNJAMA |
Comments
Post a Comment