PILETINA SA RIŽOTOM I PEČURKAMA
PILETINA SA RIŽOTOM I PEČURKAMA |
Pileći bataci
250g.pirinča
250g.šampinjona
1veća šargarepa
1glavica crnog luka
2česne belog luka
1dl.belog vina
2dl.vode.
Izdinstati začinjene batake na malo masnoće kada su bataci gotovi izvaditi ih iz šerpe.U šerpi gde su se pržili bataci dodati sitno isečen crni i beli luk,i iseckanu na kockice šargarepu ,dodati malo soli(da luk omekša).Kada luk postane staklast dodati opran pirinač i potepeno dodavati belo vino i vodu.Dinstati na tihoj vatri oko 20min,zatim dodati očišćene i iseckane šampinjone-dinstati još 10-15min.Pred kraj začiniti po ukusu ....(Nekad treba više a nekad manje vode za pirinač zavisi od vatre).
PILETINA SA RIŽOTOM I PEČURKAMA |
Comments
Post a Comment