KAPUĆINO TOČAK TORTA

KAPUĆINO TOČAK TORTA
KAPUĆINO TOČAK TORTA
Kora:
1žumance
6belanaca
5kašika šećera
2kašike kakaa
3kašike brašna
1/2praška za pecivo
1kašika tople vode
1kašika ulja

Fil:
5žumanaca
5kašika šećera
150ml.mleka
3kašike gustina
2kesice kapućina(ukus vanila)
150g.margarina ili putera
100g.šećera u prahu
                +
2kesice šlag kreme
                                 Umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumance mutiti još malo a zatim u drugoj posudi sastaviti sve praškasto(kakao,brašno,pecivo)pa dodavati polako umućenoj masi i mešati ručno.Zatim dodati i ulje i vodu ...dobijenu masu izliti u pleh gde je stavljen papir za pečenje.(vel.pleha 36x36) peći na 180.C oko 10-15min.
Ispećenu koru podeliti na jednake lente-trake(koliko želite da vam bude visoka torta ja sam sekla u četri trake).
Priprema fila:
Na vatru staviti 100ml.mleka da provri-u drugom sudu sastaviti šećer,gustin,kapućino i žumanca preliti ih sa ostavljenim 50ml.mleka pa sve zajedno sipati u mlazu u provrelo mleko.Kada se fil skuvao ohladiti ga pa ga sastaviti sa umućenim margarinom ili puterom (umućenim sa šećerom u prahu).
Umutiti i 2kesice šlag kreme.
Pre filovanja koru malo poprskati nekom sokom da bi kora bila mekana....
Filovati traka-fil-šlag uviti u rolat.Zatim druga traka-fil-šlag pa uvijati oko rolata i tako do kraja.Odozgo dekorisati šlagom...
KAPUĆINO TOČAK TORTA
KAPUĆINO TOČAK TORTA
KAPUĆINO TOČAK TORTA
KAPUĆINO TOČAK TORTA
KAPUĆINO TOČAK TORTA
KAPUĆINO TOČAK TORTA


Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM