KARAMEL PRALINE
KARAMEL PRALINE |
100g.bele čokolade
6kašika ulja(4kašike za crnu čokoladu,2kašike za belu čokoladu).
FIL:
5kašika šećera
2kašike vode
100g.kokosa ili keksa
50g.margarina
Karamelisati šećer na tihoj vatri(da bude zlatno žuta boja)
dodati vodu i margarin,sve zajedno kuvati na tihoj vatri da se šećer istopi neprestano mešati.Dodati kokos ili keks.....ostaviti da se ohladi.
Dok se fil hladi istopiti čokoladu sa uljem na tihoj vatri ili na pari neprestano mešajući.
Sipati čokoladu u kalupe za praline po pola kašičice-hladiti u frižideru.
Na stegnutu čokoladu stavljati fil(koji smo pravili u male kuglice)a preko tih kuglica ostatak čokolade-vratiti u frižider da se sve zajedno stegne...
Ovo isto uraditi i sa belom čokoladom.... Od ove količine izadje oko 50pralina....
KARAMEL PRALINE |
Comments
Post a Comment