KREMASTI KOLAČ
KREMASTI KOLAČ |
Za koru:
6 belanaca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2kasicice kakaa
1 mala šoljica ulja(1/2dl.)
1 prašak za pecivo
Za fil:
6 žumanaca
3 kašike šećera
150 g margarina ili puter
150 g bele čokolade
2 kesice šlaga
1kasicica kakaa
Priprema
Kora:
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati kakao, pecivo, brašno i šoljicu ulja, ispeći koru i
ohladiti je.dim.pleha 35x25
Fil:
Umutiti penasto žumanca sa šećerom na pari, čim
masa počne da se zgusnjava dodati margarin i
čokoladu, masu ohladiti. Ohladjenom filu dodati dva
umućena šlaga i polako varjačom sve promešati.Dobijenu masu podeliti na pola pa u prvom delu dodati 1kasicicu kakaa
Preliti preko kore prvo deo sa belom cokoladom pa sa kakaom a odozgo (moze a ne mora) šlag.
KREMASTI KOLAČ |
KREMASTI KOLAČ |
KREMASTI KOLAČ |
Comments
Post a Comment