PUNJENE TIKVICE
![]() |
PUNJENE TIKVICE |
Potrebno je:
100g.Dijamant margarina
4 tikvice srednje veličine
300 g seckanog belog mesa
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
100 g grašaka
100 g pirinča
1 kašika suviog biljnog začina
1/2 kašičice bibera
Za preliv:
3 kašike kisele pavlake
2 jaja
1/2 kašičice soli
Priprema
Očistiti tikvice, iseckati meso na kockice.
Zatim tikvice iseći na pola i izdubiti sredinu, ređati ih u podmazan pleh.
Istopiti 100g.dijamant margarina pa izdinstati crni luk , dodati iseckano meso.
A šargarepu iseckanu, pirinač i grašak skuvati u drugoj posudi.
Kada su grašak, šargarepa i pirinač skuvani sastaviti ih sa proprženim mesom i dodati začine.
4 tikvice srednje veličine
300 g seckanog belog mesa
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
100 g grašaka
100 g pirinča
1 kašika suviog biljnog začina
1/2 kašičice bibera
Za preliv:
3 kašike kisele pavlake
2 jaja
1/2 kašičice soli
Priprema
Očistiti tikvice, iseckati meso na kockice.
Zatim tikvice iseći na pola i izdubiti sredinu, ređati ih u podmazan pleh.
Istopiti 100g.dijamant margarina pa izdinstati crni luk , dodati iseckano meso.
A šargarepu iseckanu, pirinač i grašak skuvati u drugoj posudi.
Kada su grašak, šargarepa i pirinač skuvani sastaviti ih sa proprženim mesom i dodati začine.
Puniti svaku izdubljenu tikvicu pripremljenom smesom.
Peći dok ne porumene oko 25min.
Ispečene tikvice preliti sa prelivom(kisela pavlaka,jaja i so ).I dopeći još 10min.
![]() |
PUNJENE TIKVICE |
![]() |
PUNJENE TIKVICE |
Comments
Post a Comment