VERINO SLATKO OD ČERI PARADAJZA

VERINO SLATKO OD ČERI PARADAJZA
VERINO SLATKO OD ČERI PARADAJZA
1,3 kg čeri paradajza
  • 1 kg šećera
  • 250 ml vode
  • 1 limun
  • 2 listića rozetle
  • 1 kesica vanilin šećer
  • Potrebno je da se kupi 1,3 kg čeri paradajza, jer kada se pripremi ostane 1 kg za kuvanje slatka (koliko je i potrebno). U dublju posudu staviti vodu da provri. 
  • Svaki paradajz, čačkalicom, bocnuti 2-3 puta. 
  • U provrelu vodu spuštati paradajz i posle jednog minuta vaditi, rešetkastom kašikom. Povući samo ljuspicu, vrlo lako se skida, i tako oljušteni paradajz stavljati u cediljku.
  • Ponavljati postupak, dokle ima paradajza. Nemojte stavljati odjedanput mnogo paradajza u vrelu vodu, već samo po 6-7 komada.Prokuvani paradajz ostaviti da se ocedi, a za to vreme pripremiti sirup.
  •  U šerpu staviti šećer, naliti vodu i staviti na šporet. 
  • Kuvati dok ne počnu da se pojavljuju krupni mehurići ili kada podignete kašiku sa sirupom, a on se oteže u vidu meda. Tada ubaciti paradajz i kuvati kao svako slatko.Meni se kuvalo malo više od pola sata, zato što i paradajz pusti vodu. Pri kraju kuvanja ubaciti limun isečen na tanke krugove, vanil šećer i listove rozetle. 
  • Skuvano slatko skloniti sa šporeta, povezati mokrom krpom i ostaviti do sutradan. 
  • Narednog dana sipati u teglice i ostaviti sa ostalom zimnicom.
  •  Probajte, slatko je fantastičnog ukusa. 
  • Preko noći se paradajz napuni sokom, pa imate utisak kao da su smokve, a ne paradajz.
  • ZA RECEPT OVOG SLATKA ZAHVALJUJEM MOJOJ PRIJATELJICI VERICI NIKOLIĆ...SLATKO JE FANTASTIČNOG UKUSA .....



VERINO SLATKO OD ČERI PARADAJZA
VERINO SLATKO OD ČERI PARADAJZA

VERINO SLATKO OD ČERI PARADAJZA
VERINO SLATKO OD ČERI PARADAJZA

Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM