DVOBOJNA OBLANDA
DVOBOJNA OBLANDA |
10 kašika mleka(ako je post onda vodu)
250 g margarina ili putera
250 g šećera
300 g keksa ili oraha(može i pola oraha i pola keksa)
100 g čokolade
1 kesica vanile
2kore od oblande
2-3 kašike bilo kojeg džema
150-200g.keksa petit.
Priprema
Prokuvati mleko i šećer dodati iseckan margarin ili puter pa sve zajedno još malo prokuvati.
Skloniti sa vatre pa masi dodati keks ili orahe.
Fil podeliti na tri dela:
U jedan deo ne stavljati ništa a u druga dva(sastaviti pa dodati istopljenu čokoladu) Filovati odmah veliku oblandu.
Oblanda-crni fil-keks petit koji smo potapali i neki sok pa dve-tri kašike bilo kojeg džema pa beli fil pa crni fil pa kora.
(zavisi kakav je keks nekad treba više da se doda a nekad manje masa mora da bude gusta i da može da se maže )
DVOBOJNA OBLANDA |
DVOBOJNA OBLANDA |
DVOBOJNA OBLANDA |
Comments
Post a Comment