GULAŠ SA JUNEĆOM DŽIGERICOM U CRNOM VINU

Gulaš sa junećom džigericom u crnom vinu

Gulaš sa junećom džigericom u crnom vinu

  • 500 g juneće džigerice
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • veća šargarepa
  • 1 dl crnog vina
  • 1 dl vode
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • biber
  • suvi biljni začin
  • 2-3 lista lovora
  • 2-3 kašike kečapa
  • PRILOG
  • 200 g pirinča
  • voda
  • suvi biljni začin
Iseckati sitno crni luk i na kockice šargarepu pa prodinstati na maslinovom ulju.
 Kada je luk staklast dodati beli luk (isto iseckan sitno) i isečenu džigericu na kockice, dodati i lovorov list. 
Pržiti uz postepeno dolivanje vode i vina.
 Pred kraj dinstanja (potrebno je oko 30 minuta) dodati kečap i začiniti začinom i biberom. Servirati uz bareni pirinač ili po želji.

Gulaš sa junećom džigericom u crnom vinu

Gulaš sa junećom džigericom u crnom vinu



Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM