Dagnje u belom vinu
Hvala Dijani na predivnom receptu jer se po prvi put srećem sa dagnjama ...recept je savršen i veoma se brzo spremi....
Dagnje u belom vinu |
400 g. očišćenih dagnji
3 česne belog luka
2 - 3 kašike maslinovog ulja
1 dl. belog vina
1 dl. vode
začin dodati na kraju kao i biber.
2 kašike griza
Dagnje oprati u vidi i očistiti ih od končića. Iseckati beli luk pa dodati očišćene dagnje i pržiti nekoliko minuta ...sipati zatim belo vino i vodu.
Dinstati ih u belom vinu na tihoj vatri još 20 min.
U činijici razmutiti griz u malo vode pa sipati u dagnje i krčkati još 5 minuta.
Na kraju probati pa ako nije slano (jer dagnje su slane same po sebi) posoliti i pobiberiti.
Iseckati vezicu peršuna pa dodati gotovom jelu....
Servirati uz bareni pirinač ili po želji....
Comments
Post a Comment