Slatka tarabica

Slatka tarabica
1kutija (duple) piškote
200 g. keksa petit (ili neki drugi kockasti)

FIL:
500 ml. mleka 
2 pudinga (vanila)
100 g- čokolade
120 g. margarina
6 kašika šećera
2 kašike ruma

Preliv:
100 g.čokolade
2 kašike ulja
ili gotova Menaž glazura.....
                              Skuvati mleko (odvojiti 5 kašika mleka za puding), a u drugoj šerpici izmešati 5 kašika mleka sa pudingom i šećerom pa lagano sipati u provrelo mleko neprestano mešajući.
Kada je puding kuvan (kada se zgusne )ohladiti ga . U ohladjen puding dodati umućen margarin rum  i istopljenu čokoladu .
Kada je fil sastavljen idemo na slaganje keksa....
U duguljasti kalup staviti foliju ili celofan . Po dnu kalupa poredjati piškote koje smo provlačili kroz sok od malina. Kako po dnu tako i na stranicama kalupa (ako je potrebno piškote malo iseći). 
Na dno kalupa preko piškota staviti dve do tri kašike fila.... 
Zatim uzimati četvrtasti keks(ne natapati ga sokom) pa na svaki keks staviti po malo fila i redjati jedan do drugi uspravno u kalupu.
Tako radimo do kraja zatim premazati celu torticu sa filom pa odozgo poredjati ostale piškote koje smo provlačili kroz sok.
Tortu dobro ohladiti pa sutradan prevrnuti je na tacnu za tortu ...uklonimo celofan i dekorišemo po želji.








Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM