Heljdo - ražena pita
Ovim putem bih se od srca zahvalila Marini Ignjatović
na predivnom i jednostavnom receptu za ovako ukusnu pitu koja može da se pravi i za doručak, ručak ili večeru (uz dodatak i raženog brašna)
Heljdo - ražena pita |
Za palačinke:
2 jaja
150 g heljdina brašna
100 g. raženog brašna
1 kašičica soli
1 dl ulja
2 dl. mleka
2 dl. vode (treba da bude redje )
vode po potrebiZa fil:
300 gr sira
2 kašike kisele pavlake
2 jaja
Umutiti jaja pa kada postanu penasta dodati ulje ,brašno i vode da se dobije testo kao za palačinke.Peći palačinke .
Sir isitniti dodati kiselu pavlaku i 2 jaja. Dobro izmešati.
U okrugli kalup ili tepsiju (veličine palačinke ) staviti 1 palačinku , premazati sa 2 kašike fila , opet palačinka fil i tako redom dok se ne utroši sav materijal.
Tako složenu heljdopitu peći na 200 stepeni 30 minuta da dobije zlatno braon boju.
Originalan recept :Hrana ljubavi
Comments
Post a Comment