Zapečene punjene tikvice
Zapečene punjene tikvice |
3 kašike maslinovog ulja
4 tikvice srednje veličine
200 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
100g. seckane slaninice
1 kašika suvog biljnog začina
1/2 kašičice bibera
Za preliv:
3 kašike kisele pavlake
2 jaja
1/2 kašičice soli
4 tikvice srednje veličine
200 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
100g. seckane slaninice
1 kašika suvog biljnog začina
1/2 kašičice bibera
Za preliv:
3 kašike kisele pavlake
2 jaja
1/2 kašičice soli
100 g. kaškavalja
Priprema
Na 3 kašike maslinovog ulja izdinstati crni luk , dodati iseckanu šargarepu, mleveno meso.
Zatim dodati i iseckanu slaninicu i iseckano na kockice unutrašnjost tikvice .
Priprema
Na 3 kašike maslinovog ulja izdinstati crni luk , dodati iseckanu šargarepu, mleveno meso.
Zatim dodati i iseckanu slaninicu i iseckano na kockice unutrašnjost tikvice .
Smesu začiniti.
Puniti svaku izdubljenu tikvicu pripremljenom smesom.
Peći dok ne porumene oko 25min.
Ispečene tikvice preliti sa prelivom(kisela pavlaka,jaja i so ).I dopeći još 10min.
Izvaditi iz rerne i na svaku tikvicu staviti po parčence kačkavalja, vratiti u rernu i još 5 minuta peći...
Comments
Post a Comment