Cheese cake


Chiz kejk

Kora:

400 g. keksa
150 g. otopljenog margarina
100 ml. soka od pomorandže

Krem:

500ml. slatke pavlake
150 g. šećera u prahu
500 g. krem sira (ja sam koristila Ela sir)
100 ml. vrućeg mleka
100 ml.vode
20 g. želatina

Žele:

300 g. zamrznutog voća
100 ml.vode
3 kašike šećera
20 g. želatina

                  Priprema:
                  Kora: Pomešati keks, margarin, sok i istopljeni margarin. Sve dobro umesiti pa dobijenu masu izručiti u kalup. Dobro rukama utapkati masu. Ostaviti u frižider da se hladi dok pripremimo krem.

                   Krem: Pomešati želatin i vodu i ostaviti 5 min. da želatin nabubri.
Zatim želatin pomešati sa toplim mlekom .
Umutiti slatku pavlaku pa dodati krem sir , šećer u prahu i želatin. Sve dobro izmiksovati .Dobijeni krem preručiti na koru pa opet vratiti u frižider da se krem steže dok pripremamo žele.

                   Žele: Pomešati želatin sa vodom i ostaviti 10 min. da nabubri. U šerpu staviti zamrznuto voće i šećer i na laganoj vatri zagrevati voće zatim vatru povećati i kuvati kada proključa još 5 min. Prohladiti i dodati želatin ...dobro izmešati i ohladiti žele .
Ohladjeni žele sipati preko krema .
Ostaviti 2 sata u frižideru da se dobro chiz kejk ohladi skinuti obruč pa uživati u svakom zalogaju....



         
  


Chiz kejk

Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM