Domaća pita sa prazilukom
Domaća pita sa prazilukom |
Za kore:
500 g brašna Naše Zrno T- 400 meko
250 ml mlake vode
1 kašičica soli (dodajemo u brašno)
Fil:
500 g. iseckanog praziluka
250g.mrvljenog sira
2jaja
2kašike pavlake
Priprema
Prvo zamesimo testo od brašna, soli i vode (ako treba vode dodati još, jer testo treba da bude ni meko ni tvrdo-da se testo ne lepi za ruke).
Dok testo odmara, jaja, sir, pavlaku i so i praziluk , dobro sjedinimo. Vraćamo se testu koje je odstojalo. Odvojimo testo na loptice veličine veće jabuke.
Svaku koru razvlačimo na stolnjaku koji smo pobrašnili.
Na razvučenoj kori stavljamo 3 kašike ulja, pa fil isto 3-4 kašike (zavisi koliko smo razvukli koru).
Koru koju smo dobili uvijemo u rolat podizuci stolnjak uvis.
Zatim svaki rolat uvijemou krug.
Kada smo završili sa filovanjem premazemo sa pavlakom (2kašike) i jednim jajetom.
Pečemo 30 minuta na 200 C.
Zatim svaki rolat uvijemou krug.
Kada smo završili sa filovanjem premazemo sa pavlakom (2kašike) i jednim jajetom.
Pečemo 30 minuta na 200 C.
Comments
Post a Comment