Domaći hleb (koji svakome uspe)
Domaći hleb |
1/2 kockice svežeg kvasca
1 mala kašičica šećera
150ml. mlake vode ovo sastaviti pa neka odstoji 5 min. Zatim dodati
1 čašu kisele pavlake
3 velike kašike maslinovog ulja (može i suncokretovo)
1 mala kašičica soli
500 g. brasna Naše Zrno T-500
Zamesiti testo pa ga ostaviti da odstoji 30 min. na toplo da se masa udvostruči. Razmesiti testo pa zaseći krajeve i uplesti u pletenicu.
Staviti pletenicu u kalup gde smo stavili papir za pečenje. Testo premazati hladnom vodom i posuti brašnom . Ostaviti hleb da odstoji 30 min.
Peći 30 -35 min. na 180. C oko 25- 30 minuta.
Hleb pripremljen na ovaj način zadržava svoju mekoću i nakon dva dana
Comments
Post a Comment