Slatko-slane kifle sa korama
Slatko-slane kifle sa korama |
500 g. Kora za pitu Naše Zrno
Slani fil:
300 g. sira
2 jaja
2 kašike kisele pavlake
Slatki fil:
300 g. krema
Preliv:
2 jaja
1 čaša jogurta
1 čaša od jogurta brašna Naše Zrno oštro T-400
1 kesica praška za pecivo
1 čaša od jogurta ulja
Sastaviti sve za slani fil pa kore podeliti na pola, jednu polovinu filovati sa slanim filom a drugu polovinu kora sa slatkim filom
Preliv je isti i za slanu i za slatku pitu.
Priprema preliva:
Umutiti dva jaja pa dodati jogurt, brašno, ulje i prašak za pecivo.
Svaku koru preliti sa dve kašike preliva(dve kore) pa razmazati sa četkicom , treću koru iseći na četri dela na svaki deo staviti slani fil . Pri kraju malo zaseći pa uviti u rolnu. Redjati u pleh. Odozgo svaku kiflu premazati prelivom i posuti susamom.
Isto ponoviti i sa slatkim filom..
Peći na 200.C 20 min.
Comments
Post a Comment