Kremasta torta sa kokosom
Za koru:
6 jajeta
12 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika brašna
3 kašike C kakaoa
1 kesica C praška za pecivo
3 kašike ulja
Za fil:300+300 ml mleka
6 kašika šećera
5 kašika C gustina
100 g C kokosa
2 kašike C kakaoa
500 g. C šlag kreme
2 kašike C kakaoa
500 g. C šlag kreme
Dekoracija:
200 g.C šlag kreme
Priprema:
Ispeci koru na 180 C 25 minuta. Ispečenu koru poprskati sa nekim sokom. Umutiti šlag, pa ga podeliti na tri jednaka dela. Prvi deo premazati preko ohlađene kore.Fil: 300 ml mleka staviti da provri, a u drugoj posudi sastaviti , šećer, kokos, kakao, gustin i 300 ml mleka. Sve izjednačiti pa sipati u mlazu u provrelo mleko. Mešati fil dok se ne zgusne. Skuvani fil ohladiti, pa ga sastaviti sa trećinom umućenog šlaga
Priprema:
Ispeci koru na 180 C 25 minuta. Ispečenu koru poprskati sa nekim sokom. Umutiti šlag, pa ga podeliti na tri jednaka dela. Prvi deo premazati preko ohlađene kore.Fil: 300 ml mleka staviti da provri, a u drugoj posudi sastaviti , šećer, kokos, kakao, gustin i 300 ml mleka. Sve izjednačiti pa sipati u mlazu u provrelo mleko. Mešati fil dok se ne zgusne. Skuvani fil ohladiti, pa ga sastaviti sa trećinom umućenog šlaga
Ukrasiti po želji
Comments
Post a Comment