Perece


500 g. brašna Naše Zrno T-500 
20 g. kvasca
2 kašike ulja
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice šećera
300 ml. tople vode

Za prelivanje pereca:

3 kašika vode 
3 kašika brašna 
1 kašičica soli (dobro izmešati masa treba da je kao za palačinke)

                        Zamesiti testo sa istopljenim kvascem u toploj vodi sa šećerom. Dodati odmah i so i ulje. Zamešeno testo ostaviti da se udvostruči.
Nadošlo testo izručiti  na dasku za mešenje formirati valjak i odvojiti nekoliko loptica. Svaku dobijenu lopticu malo izdužiti pokriti krpom  još malo da odstoji .

Svaki valjčić valjati na ulju  pa dobijeni valjčić uvijati kao perecu.
 Redjati u pleh gde smo stavili papir za pečenje. Perece neka odstoje 10 min. pre pečenja 
Peći na 220.C dok ne  porumene ( oko10min) Zatim ih izvaditi iz pećnice i preliti ih belim prelivom i vratiti perece jos 5 min. u vreloj rerni ....



Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM