Perece
500 g. brašna Naše Zrno T-500
20 g. kvasca
2 kašike ulja
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice šećera
300 ml. tople vode
Za prelivanje pereca:
3 kašika vode
3 kašika brašna
1 kašičica soli (dobro izmešati masa treba da je kao za palačinke)
Zamesiti testo sa istopljenim kvascem u toploj vodi sa šećerom. Dodati odmah i so i ulje. Zamešeno testo ostaviti da se udvostruči.
Nadošlo testo izručiti na dasku za mešenje formirati valjak i odvojiti nekoliko loptica. Svaku dobijenu lopticu malo izdužiti pokriti krpom još malo da odstoji .
Svaki valjčić valjati na ulju pa dobijeni valjčić uvijati kao perecu.
Redjati u pleh gde smo stavili papir za pečenje. Perece neka odstoje 10 min. pre pečenja
Peći na 220.C dok ne porumene ( oko10min) Zatim ih izvaditi iz pećnice i preliti ih belim prelivom i vratiti perece jos 5 min. u vreloj rerni ....
Comments
Post a Comment