Turski simit (djevrek)
Turski simit (djevrek) |
20 g. kvasca
2 kašike ulja
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice šećera
300 ml. tople vode
Za valjanje djevreka:
200 g. prepečenog susama
2 kašike meda
5 kašika vode
Zamesiti testo sa istopljenim kvascem u toploj vodi sa šećerom. Dodati odmah i so i ulje. Zamešeno testo ostaviti da se udvostruči.
Nadošlo testo izručiti na dasku za mešenje formirati valjak i odvojiti nekoliko loptica. Svaku dobijenu lopticu malo izdužiti pokriti krpom i još malo da odstoji dok pripremimo susam i istopimo med sa vodom.
Ostaviti proprženi susam da se ohladi takodje i med.
Svaki valjčić valjati na ulju još malo duže pa dobijeni valjčić preklopiti(dobijamo dva prutića) i uvijati jedan preko drugi.
Svaki uvijeni djevrek potapamo u med pa u susam. Redjati u pleh gde smo stavili papir za pečenje. Djevreci neka odstoje 10 min. pre pečenja
Peći na 220.C dok ne porumeni ( oko10min)
Comments
Post a Comment