Posna voćna torta

Naše uzajamno uživanje u pripremi kako slatkih tako i slanih jela sa C proizvodima i dalje traje. 
C slatki proizvodi nam pomažu da i u dane posta uživamo u savršenim poslasticama.
Ako želite da se zasladite sa ovom tortom idite u najbližu prodavnicu i kupite C slatke poizvode za pripremu iste ;)

Za Vase posebne trenutke gde i kad postite mozete lepo da se zasladite....


Posna voćna torta 

Prva kora:


4 kašika meda
4 kašika šećera
2 kesice C vanilin šećera
1/2 kesice C praška za pecivo
150 ml. ulja
300 ml. kisele vode
4 kašika mlevenog maka
20 kašika brašna  
                           Prvo izmešati sve praškaste namirnice(šećer,vanilu,pecivo,mak i brašno) pa dodati med,ulje i kiselu vodu.Sastaviti sve varjačom izliti u pleh veličine 40x34 u kojem smo stavili papir za pečenje . Peći na 180.C 10 min.
Ispečenu koru podeliti po sredini na dva jednaka dela ali je ne skidati sa papira jer je krta.

Druga kora:

Ista je kao prva samo što umesto maka stavimo 4 kašike C kokosa. Peći isto na 180.C 10 min. I nju isečemo na dva dela .

Fil I :

500 ml. soka (djus)
2 kašike šećera 
1 kesica puding C lešnika
2 kašike C čvrstin
150 g. posnog margarina 
                                        Razmutiti puding i gustin sa šećerom sa malo soka , a ostatak soka staviti da provi kada sok počne da vri skloniti sa strane i sipati razmućeni puding sa gustinom dodati i vanilin šećer. Kada se fil zgusnuo malo ga prohladiti pa ga umutiti sa magarinom.

Fil II :

500 ml.soka (djus)
2 kašike šećera
1kesica C pudinga čokolada
2 kašike C čvrstin
150 g. posnog margarina
                                        Razmutiti puding i gustin sa šećerom sa malo soka , a ostatak soka staviti da provi kada sok počne da vri skloniti sa strane i sipati razmućeni puding sa gustinom dodati i vanilin šećer. Kada se fil zgusnuo malo ga prohladiti pa ga umutiti sa magarinom.

Potrebno je jos i :
1 kg. banana
500. kivija
                      Filovati: Kora sa makom fil od lešnika pa poredjati isečene na kolutove banane, preko banana fil od čokolade pa kora sa kokosom. Preko kore crni fil pa poredjati isečen kivi na kolutove preko kivija premazati fil sa lešnikom pa staviti koru sa makom.
Opet premazati  filom sa lešnikom  pa poredjati banane pa crni fil, pa završiti tortu sa belom korom.
Istopiti posnu čokoladu sa malo ulja i preliti preko torte.

Papir sa kora ne skidati jer su korice krte nego zajedno sa papirom prebaciti koru na tacnu gde se filuje pa tek posle skinuti papir....

                                         





Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM