Grčka sladoled torta
Grčka sladoled torta |
U1l. mleka sipati
300 g. šećera
prokuvati i ohladiti. Dok se mleko hladi uzeti drugih
3 dl. mleka (hladnog) i potopiti 4 kesice C želatina.
Kada se mleko ohladilo dodati rastopljeni želatin i blago mikserom mutiti da se dobije glatka masa u koju dodajemo
500 g. C šlaga
Sve dobro umutiti oko 10 min. pa dobijeni fil podeliti na tri jednaka dela.
I-deo dodati 300 g. rendane čokolade
II-deo dodati 300 g. iseckanih jagoda.
III-deo dodati 300 g. mlevenog plazma keksa
U pleh dim.36x24 staviti foliju ...preko folije sipati prvi deo pa drugi deo pa treci deo. Zatim preko zadnjeg dela poredjati piškote(potrebno je dve manje kutije ) koje su provlačene kroz sok od jagoda.
Torta neka odstoji u frižideru pa izvrnuti na tacnu za tortu
Dekorisati po želji....
Comments
Post a Comment