Kapućino torta

Kapućino torta
Potrebno za koru:

5 belanaca
5 kašika šećera
3 kašika lešnika
2 kašike brašna
1/2C praška za pecivo
                        Umutiti dobro belanca sa šećerom pa lagano umešati lešnik sa brašnom i pecivom. Peći na 200.C 10 min.
Na isti način ispeći još jednu koru . U plehu dim .38x34
Kore preseći na pola tako da dobijemo 4 iste kore.

Priprema fila:

10 žumanaca
10 kašika šećera
700 ml. mleka
2 puding sa ukusom vanilina
3 kesice kapućina od lešnika(a može i čokolada)
250 g. margarina
100 g. C šećer u prahu

Za dekoraciju torte potrebno je :
300 g. C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake 180 g.
1 kašika C kakao praha 
350 ml, mleka               
                                          400 ml.mleka zajedno sa šećerom staviti na ringi da mleko prokuva, u drugom sudu sastaviti puding , žumanca i 300 ml. mleka. 
Lagano mešajući neprestano masu sa pudingom sipati u provrelo mleko. Kada se masa zgusne skloniti sa vatre i ohladiti.
Margarin sa šećerom u prahu dobro umutiti pa ga sastaviti sa ohladjenom kremom.
Dobijenu kremu podeliti na pola pa u jedan deo staviti kapućino (koji je razmućen sa 2 kašike vode).
Filovati kore: Kora koju poprskamo mlekom ili nekim sokom pa žuti-vanil krem pa kapućino krem. I tako sve četri kore isfilujemo.
Za dekoraciju torte:
                             Dobro umutiti šlag kremu (ili penu) sa 350 ml. mleka isfilujemo celu tortu zatim u ostatak kreme dodamo kakao pa dodatno ukrasimo tortu.

Inače je ova torta pravljena sinu za rodjendan i svi su oduševljeni ...jer je ukus fantastičan.
Priprema :60 min.
Količina:20 parčića










Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM