Kremasta čokoladna torta

Kremasta čokoladna torta 
Bela korica:

4 belanaca 
4 kašika šećera 
1 kesica C puding sa ukusom slatke pavlake
                 Umutiti dobro belanca sa šećerom pa lagano varjačom umešati slatka pavlaka puding. Koricu peći na 200 C. 15min.

 Braon korica:
4 belanca
4 kašika šećera
1 kesica C puding karamel
                 Umutiti dobro belanca sa šećerom pa lagano varjačom umešati karamel puding. Koricu peći na 200.C 15min.

Crna-tamna korica:
4 belanca
4 kašika šećera
1 kesica C puding čokolada
                  Umutiti dobro belanca sa šećerom pa lagano umešati puding od čokolade . Koricu peći na 200.C 15min.          Dim.pleha 25x35

Fil I:

12 žumanaca
7 kašika šećera
7 kašika brašna
1 l. mleka
250 g. margarina(putera)
100 g. čokolade
300 g. nesquika (čokolada u prahu)
                         Promešati žumanca sa šećerom i brašnom pa dodati 4 dl mleka. Ostatak mleka 6 dl. staviti da provri. Kada je mleko provrilo dodavati u tankom mlazu pomešana žumanca. Krem kuvati dok se ne zgusne. Kada je krem skuvan dodati čokoladu i izmešati. Ostaviti krem da se ohladi. Umutiti margarin pa dodavati ohladjenu kremu. Na kraju umešati i Nasqvik ili čokoladu u prahu.

Fil II:
1 kesica C šlag kreme sa ukusom čokolade
150 ml.mleka
               Umutiti dobro šlag sa mlekom.

Fil III:
1 kesica C šlag kreme beli sa ukusom slatke pavlake
150 ml. mleka
                Umutiti dobro šlag sa mlekom. 
                                           Filovati: Bela korica tri kašike belog šlaga, tri kašike šlaga od čokolade pa pet kašike fila; braon korica pa tri kašike belog šlaga, tri kašike šlaga od čokolade pa pet kašike fila; tamna korica pa tri kašike belog šlaga, tri kašike šlaga od čokolade pa fil. 
Svaku koricu sam prskala sa vrelim mlekom 3-4 kašike(korice budu sočnije)
Dekorisati po želji.... 

                

                      




Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM