Baklava sa grizom i kokosom
Baklava sa grizom i kokosom |
500 g.kore za baklavu (ja sam ovog puta probala sa korama za pitu i baklava je bila predivna )
100 g. šećera
200 ml. jogurta
4 kašike C pšenični griz
200 g. C kokosovo brašno
150 ml. ulja
1 kesica C prašak za pecivo
120 g. margarina
Preliv za baklavu:
1 kg šećera
800 ml. vode
2 kesice C vanilin šećera
1 ceo limun isečen na kriške
Jaja dobro umutiti sa šećerom da bude penasto, zatim dodati kokos, pa jogurt, ulje,pa prašak za pecivo promešano sa grizom.
Uzimati po dve kore pa po ivici staviti dve kašike fila. Zatim uvijati u rolat. Slagati u podmazanu tepsiju pa kada smo sve kore nafilovali isečemo na iste dužine (po želji).
Zagrejati margarin( 120 g.) pa preliti baklavu.
Baklavu pečemo na 180. C 25 min.
U medjuvremenu skuvamo preliv za baklavu i malo prohladiti.
Kada se baklava ispeče prelivamo je prohladjenim prelivom.
Comments
Post a Comment