Danina šuster pita (postan kolač)



 Kore:

2,5 dcl vode
2,5 dcl ulja
prstohvat soli
1 kašika suvog kvasca
1 kašika šećera
1 prašak za pecivo
600 gr brašna Naše Zrno T- 400

Za fil:

250 gr mlevenog maka
250 gr šećera
500 gr džema od šljiva

Priprema:

Razmutiti u mlaku vodu 1 kašiku šećera, 1 kašiku suvog kvasca sipati u brašno u kojem smo stavili prstohvat soli, ulje, prašak za pecivo.
Zamesiti testo, dobro izraditi i podeliti na 5 delova i ostaviti da odmori 10 minuta.
Za to vreme pripremiti fil.

 Pomešati mleveni mak i šećer i podeliti na 4 jednaka dela.
Uzeti jednu loptu testa razvaljati tanko veličine 20x30 cm, staviti u pouljen pleh isto toliko veličine kao razvučena kora. Premazati koru džemom , preko džema posuti 1 deo pomešanog maka i šećera ( ukupno ima 4 dela). Preko staviti razvaljanu drugu koru, pa džem, pa mleveni mak sa šećerom. Tako uraditi sa svim korama i filom. Zadnju koru ne premazivati.
Ostaviti složen kolač da odmori  20-30 minuta, na par mesta izbockati testo štapićem za ražnjiće i peći na 170 stepeni 30 minuta.
Pečen kolač još vruć premazati džemom i posuti mlevenim makom ili posuti kolač sa prah šećerom.
Kad se dobro ohladi seći.

Recept od moje drage prijateljice ...originalan recept
https://daninakuhinja.blogspot.com/2014/10/suster-pita.html




Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM